Monday 21 April 2014

Natural


    Cred că termenul "natural" a apărut după ce a dispărut de pe piață tot ce era natural.

    Cum nu ne-am prins singuri despre ce este vorba, ne-au deschis alții ochii. Am fost informați că nu mai trăim într-un mediu sigur.

    Așa că lumea a început o luptă nebună.


    Nu mai folosim cuptorul cu microunde, nu mai folosim folia de aluminiu, ceapa e toxică, zahărul e moartea albă, laptele nu ne mai face bine, carnea roșie ne omoară, grapefruitul lăudat ani și ani nu mai e sănătos astăzi, parcă și somonul era toxic și câte și mai câte. Am creat fobii. Vedem monștri în tot ce ne înconjoară. 


    Citim niște articole și credem că aia de le scriu, ne vor binele. Ne aruncăm orbește cu capul înainte și înghițim tot ce ni se vinde.   

    Nu zic să nu fim atenți la ce băgam în gură, nu zic că nu au dreptate unii sau alții, dar puțin informație suplimentară nu ar strica. Eu cred, că mediul în care trăim e toxic. Da, mediul înconjurător e poluat. Mai ales, suntem poluați cu articole scrise de un oarecare Ghiță, sau de studiul făcut de nush ce savanți de la Strehaia, articolele fantomă de pe facebook care-ți cer share ca să le citești, toate au același grad de toxicitate. 
Toxicitate intelectuală!

   Trăind cu panica asta, mai înghițim și alte texte. Scrie pe un produs că e natural? Păi îl cumpărăm. Bio? În coș cu el! 

   Parabenii. Am câteva produse cosmetice cu același mesaj: fără parabeni. Ce noroc că au fost pârâți, că altfel trăiam cu ei și cine știe ce ghiare ar fi scos nemernicii și cum ne-ar fi nimicit, fără să știm ce criminali găzduim în dulapul din baie. Acu' surpriza e că au dispărut infractorii de pe toate produsele cosmetice. 

   Telefonul mobil? Sinucidere curata!?!

   Alta: după ce au discutat unii pe forumuri despre noile descoperiri, despre uleiul de ricin, argan sau de măsline, untul de shea sau de cocos, au apărut respectivele ingrediente și în produsele de înfrumusețare. La fix, nu?  

   Nu voi vorbi de marketing, dar sper, spre binele nostru, la mai multă lumină (că tot e Paște), sper să învățam să ne select
ăm lecturile, să ne alegem cu atenție, cu grijă sursele de informație, să nu credem în tot ce ni se vinde, fie ea reclamă pozitivă sau negativă. 

   Haideți să păstrăm în noi puțină rațiune, să nu dezvoltăm obsesii obsesive și inutile, să ne dorim binele și să fim atenți la informațiile gratuite și așa zis binevoitoare. Să nu ne mai lăsăm duși de valul de articole care creează ipohondrie, să nu devină mantra noastră, să nu ne mai lăsăm pe mâna tuturor, crezând că sunt mesageri divini. 

  Vă urez sănătate înainte de toate!





 


















No comments:

Post a Comment